Finfisk och fultak

Shit, vad det är förnedrande att måla tak. Man tingas få en massa färg överallt och framför allt måste man ha på sig ett par larviga glasögon. Eller tvingas och tvingas. Det är helt enkelt ett måste då man blir blind om man inte har dem.
Men framförallt är det förnedrande att måla tak eftersom det är jobbigt. Jobbigt för man inser att man inte har en enda armmuskel som fungerar. Det gör ont efter en minut att stå och hålla i en stav uppåt och dra "fasta, jämna drag". Man får ont i underarm, överarm, nacke, underarm, överarm, underarm.
Och det jobbigaste är att... man kan inte erkänna att det gör ont. För det är ju detsamma som att erkänna att man inte har några armmuskler. Och det vore ju väldigt tragiskt.

Annars ha vi i Handogsbuan i dag bjudit på finmiddag till finfolk. Familjen Solberg och Ås har precis varit på besök. Jag lagade fisk. Egentligen borde jag skriva vi eftersom Jocke också ingår i den här familjen, och eftersom det skulle vara politiskt korrekt, men att göra det är att ljuga.
Jocke hjälpte för visso till att skala kålroten men då han hade absolut ingen aningen om vad det var för frukt han hanterade där och då så... ja, ni förstår säkert varför jag tar åt mig äran i singularis.
Nåja, det blev en sjukt god fisk med pesto och pinjenötter men diverse rotsaker som toppades av oregano och parmesan... Det ni! Och sist men inte minst marrängsvisch (hur nu det stavas).
Efteråt var alla mätta och glada. Eller åtminstone mätta.
Tina, Håkan och Irja...
och Klas och Erik fastnade på bild. Isak och Annie var däremot svårfångade men...
Alice fångades vid Britta som också var mätt och nöjd. Eller åtminstone nöjd. Hon är stövare - de blir aldrig mätta.
Å här kommer receptet för de som undrar vad casa Handogsbodarna bjuder på en helt vanlig lördag:
Blanda ihop lite creme fraiche och lagom mängd pesto.
Sleva på det på en halv lax som du lagt på en saltbädd.
In i ugn.
In i ugn även med rotsaker av blandad karaktär som du toppat med olivolja, salt, chili och vitlök. I slutet tar du ut dem och häver på rejält med färsk oregano och parmesan.
När allt är färdigt strör du på lite rostade pinjenötter på fisken.
Till det en kall sås med creme fraiche, dijonsenap och citron.
Åsså en sallad och en massa god dricka till det.
MUMS!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0