Mikado och Coperhill

Nu är surströmmingsperioden över. Så då får vi väl återgå till våra gamla vanliga matvanor: japanskt. Kräver dock lite mer förberedelser i köket.
När det kommer till surströmming är det ju själva burköppnandet som är det trixiga. Det japanska köket däremot kräver, som synes, en vass kniv och en rejäl portion tålamod.
Okej, det kanske inte är varje dag vi äter japanskt. I verkligheten har vi gjort det sisådär 4 gånger totalt i hela livet. Och det är väldigt sällan det tillagas i vårt kök. För oss är det oftare älgkött än sushi på middagsbordet.
I själva verket har vi i helgen visat Daniel Sveriges bästa japanska restaurang. Han har varit på besök och vad är väl ett besök i Jämtland om man inte har fått äta på Mikado?
Förutom japansk mat visade vi honom Norrlands svar på Stureplan: Åre. Det var höstmarknad och mer folk än påskveckan. Det var allmänt brötigt. Fast det var iallafall fint väder.
Hundarna poserade vid Åresjön.
Å vad är väl ett besök i Åre om man inte tittar in på Copperhill och tar en öl och stirrar och tar bilder på människor som kommer strosande i vit-fluffiga morgonrockar efter att ha gått på vattengympa med klassisk musik?
Här träffade vi för övrigt Ulrika Lindersson med följe. Kul! Liten värld!
Åsså slutligen lite bilder från skogens skafferi:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0