God middag och hysterisk hund

Så är kvällen slut och jag med för den delen. I kväll har jag varit värdinna. Serverade Irja, Carina och Linda en seriös middag bestående av både förrätt, huvudrätt och chokladbit till kaffet (eller snarare var det Carina som hade med sig chokladbitarna och det var té som serverades men ändå...).

Huvudrätten blev en succé. Hittade receptet i den fantastiska tidningen Laga Lätt som vi fick som prenumeration av min bror Stefan och hans fru Cattis i julklapp. TACK!!! Den räddade den här kvällen. (receptet lägger jag till längst ner).
Det blev en mysig middag med en massa minnen från förr. Tänk att man hunnit samla på sig så mycket fastän man är så ung.
Bland annat snackade vi om lärare från förr. Jag (vi) måste nog skaffa barn - och då menar jag mänskliga barn - så man har något att berätta för barnbarnen. (Varken Britta eller Saga lyssnar på vad man säger)
"Jo, du ser när farmor var 11 år så fick hon börja dagen med att skaka hand med läraren och säga Godmorgon magistern. Sedan fick hon och alla klasskompisar stå vid sidan om sin bänk och sjunga morgonpsalm medan magistern trampade på sin tramporgel. Det var 1986. Det var innan Lunarstorm. Det var tider det! Nuförtiden får ni säkert till och med ha huvudbonad på er på lektionerna! Pah!"

Dessutom borde ungar vara enklare att hantera än en valp. En unge biter väl inte ens gäster i tårna under en middag? Eller? Jag skickar frågan vidare till er som har både hund och barn: Vilken sort är enklare att hantera?
Sist men inte minst suger jag åt mig av era kommentarer! Kul att läsa och lärorikt: Exempelvis vet vi nu att Palm inte har mustasch och att vi inte ska köpa ett körsbärsbord innan Britta är ca 12 år. Eller hur storebror? :) Längtar för övrigt tills ni kommer upp!!!
Å här kommer receptet:
4 pers.
Koka 250 g färska lasagneplattor i fem min. i vatten med lite olja o salt. Därefter skölj plattorna med kallt vatten.
Ansa o grovhacka 1/2 påse ruccola. Ansa o finhacka 2 salladslökar. Grovhacka 1 dl dill och 1 dl valnötter. Blanda ruccola, lök, dill och nötter med 2 dl färskost (ex philadelphia). Salta o peppra.
Lägg lite fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop som en rulltårta. Skär i stubbar.
Ställ bitarna i en ugnssäker form. Droppa över 2 msk olja och strö över ca 2 dl hyvlad västerbottenost. In i ugn i ca 10 min på 175 grader.
Servera med tomat och gurksallad.
Allt från tidningen  Laga Lätt som i sin tur hade hämtat den från boken Toms tips.

Kommentarer
Postat av: Linda

D va en trevlig kväll med många roliga minnen och god mat!! Trots att Britta smakade på mina tår....Kram

2010-06-08 @ 19:56:54
Postat av: Helena Keller

Ähh, det är ingen skillnad, små barn bits också har jag märkt ;-) senast så slickade Agnes min kusin över näsan när hon var här på besök...?? (tror dock att det kan bero på att hon tror att hon är vår schäfers lillasyster;-))

2010-06-10 @ 09:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0